Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek V USA se zaměřují na potravinové alergeny do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

V USA se zaměřují na potravinové alergeny

Vydáno: 18.8.2001
Tisk článku
alergie z potravin, burské oříšky, vejce, pečivo, mražené krémy, cukrovinky, dobrá výrobní praxe
FDA provedla studii zaměřenou na přítomnost alergenů z burských oříšků a vajec v mražených krémech, pečivu a cukrovinkách. Testovala výrobky 85 náhodně vybraných firem v Minnesotě a Wiskonsinu, přičemž u 25 % výrobků byly zjištěny alergeny, které nebyly deklarovány na obalu. Na základě tohoto zjištění proto Národní asociace výrobců potravin v USA (NFPA) ve spolupráci s FDA, USDA a „Food Allergy and Anaphylaxis Network“ vypracovaly „Code of Practice (Zásady pro praxi)“, podle kterých se mají členové NFPA řídit tak, aby zdravotní riziko z alergenů, kterému jsou spotřebitelé vystavováni, bylo minimální. Zásady se týkají značení alergenů, zamezování křížové kontaminaci, vzdělávání zaměstnanců aj.
FoodEngineering, 2001, č. 5, s. 15
Pozn.: K problematice potravinových alergenů vydalo ÚZPI v r. 1998 publikaci „Alergie z potravin“.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021