Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Vědecký výbor pro potraviny do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

Vědecký výbor pro potraviny

Vydáno: 17.6.2005
Tisk článku
Je podána informace o práci Vědeckého výboru pro potraviny v rámci Strategie bezpečnosti potravin v ČR.

V rámci Strategie bezpečnosti (nezávadnosti) potravin byl  zřízen Vědecký výbor
pro potraviny (VVP) jako nezávislý orgán pro hodnocení zdravotních rizik a pro komunikací o riziku v souvislosti s bezpečností potravin. Činnost VVP zahrnuje oblasti zdravotní nezávadnosti potravin a potravinářských surovin obecně, výživu, aditiva, pesticidy, chemické a mikrobiální kontaminanty, potraviny nového typu včetně GMO, materiál a předměty přicházející do styku s potravinami, alimentární onemocnění, alergie. VPP zpracovává souhrnné dokumenty k jednotlivých problémům, vydává stanoviska a informace, zadává a vyhodnocuje průzkumy veřejného mínění ke své problematice a v ojedinělých případech řeší
samostatné projekty.

Přehled o činnosti VVP a výsledky jeho práce lze sledovat na webových stránkách www.chpr.szu.cz/vedvybor/vvp.htm.

Řehůřková, I.,  Ruprich, J.: Vědecký výbor pro potraviny. Výživa a potraviny, 60, 2005, č. 3, s. 76-77

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021