Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Vitaminem D a vápníkem proti melanomu do kategorie

Aktuality > Aktuality

Vitaminem D a vápníkem proti melanomu

Vydáno: 12.12.2011
Tisk článku
Autor: Převzato z Agronavigator.cz
Studie na skupině žen s vysokým rizikem vzniku melanomu ukázala, možnost snížení rizika o polovinu při denním příjmu kombinace vitaminu D a vápníku.

Výsledkem  nové studie prováděné na Stanford University School of Medicine je zjištění, že kombinace vitaminu D s vápníkem mj. snižuje riziko vzniku melanomu u žen na polovinu. Výzkum byl prováděn u žen s vysokým rizikem melanomu, tzn. u takových, u kterých se již dříve vyskytla některá z méně nebezpečných rakovin kůže (rakovina základních nebo dlaždicových buněk).

Výzkumníci se odvolávají i na další studie, podle kterých se příjmem vitaminu D snižuje riziko i jiných druhů rakoviny (např. střeva, prsu, prostaty). Ochranný vliv má denní dávka 400 MJ vitaminu D

Vitamin D and Calcium benefit. PreparedFoods, 180, 2011, č. 8, s. 13

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021