Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Vrácená zásilka suroviny pro výrobu potravin do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Vrácená zásilka suroviny pro výrobu potravin

Vydáno: 18.4.2012
Tisk článku
Autor: SVS ČR
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 17. dubna 2012.
Teplý a špatně označený separát byl vrácen
Inspektoři Krajské veterinární správy pro kraj Vysočina v uplynulých dnech nařídili vrátit do místa původu 22 050 kg strojně odděleného drůbežího masa z důvodu nedodržení skladovací teploty a neodpovídajícího označení.
 Zásilka nebyla v místě určení přijata a byla vrácena zpět výrobci prostřednictvím polského dodavatele DELICO SP. Z O.O. Rybarzowice. Hluboce zmražené drůbeží strojně oddělené maso nesplňovalo požadavky pro obchodování, neodpovídalo nařízení EP a Rady č. 853/2004, nebyla dodržena skladovací teplota ani neodpovídalo označení. Při kontrole byla naměřena teplota - 7 °C, přičemž legislativa v tomto případě požaduje stálou teplotu nepřevyšující  – 18 °C. Navíc byly etikety volně zasunuty za obalový materiál, takže v případě otevření by nedošlo ke zničení identifikační značky, což znamená, že nebyl zajištěn požadavek na dodržení sledovanosti a není možné vyloučit možnou záměnu.
 Na suroviny živočišného původu, které jsou určené pro výrobu potravin, jsou legislativou stanovené přísné parametry, které je nutné dodržovat s ohledem na případná zdravotní rizika a také s ohledem na dosledovatelnost suroviny v případě zjištěných problémů. Toto jsou kritéria, která státní veterinární dozor kontroluje v místech určení.
 Josef Duben, tisk. mluvčí SVS
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS: www.svscr.cz.
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021