Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek VVP: Aromatické látky v potravinách do kategorie

Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv

VVP: Aromatické látky v potravinách

Vydáno: 8.1.2008
Tisk článku
Přehledová informace Vědeckého výboru pro potraviny.
Vědecký výbor pro potraviny, který funguje jako jeden z výborů podílejících se na zajišťování bezpečnosti potravin v ČR, uveřejnil dne 3. ledna 2008 informaci týkající se aromatických látek v potravinách (viz příloha). V přehledové práci jsou mimo jiných uvedeny tyto informace:
– definice používaných pojmů,
– účel používání aromat,
– složení aromat,
– fyzikální formy aromat,
– legislativa,
– způsob používání aromat při výrobě potravin,
přírodní toxiny v aromatech,
– kouřová aromata,
– označování aromat,
– očekávané změny,
– hodnocení bezpečnosti aromat,
– schvalování nových aromat.
 
Příloha: Aromatické látky v potravinách (VVP/INFO/2007/25/deklas/AROMA) (PDF, 293 kB, 16 stran)
 
Zdroj: Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021