Bezpečnost potravin

VVP: Aromatické látky v potravinách

Vydáno: 8. 1. 2008
Autor:

Přehledová informace Vědeckého výboru pro potraviny.

Vědecký výbor pro potraviny, který funguje jako jeden z výborů podílejících se na zajišťování bezpečnosti potravin v ČR, uveřejnil dne 3. ledna 2008 informaci týkající se aromatických látek v potravinách (viz příloha). V přehledové práci jsou mimo jiných uvedeny tyto informace:
– definice používaných pojmů,
– účel používání aromat,
– složení aromat,
– fyzikální formy aromat,
– legislativa,
– způsob používání aromat při výrobě potravin,
– přírodní toxiny v aromatech,
– kouřová aromata,
– označování aromat,
– očekávané změny,
– hodnocení bezpečnosti aromat,
– schvalování nových aromat.
 
Příloha: Aromatické látky v potravinách (VVP/INFO/2007/25/deklas/AROMA) (PDF, 293 kB, 16 stran)