Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Výsledky vyhledávání

Fulltextové vyhledávání článků

Název / Anotace
Datum vydání
Řadit vzestupně dle datumu. / Řadit sestupně dle datumu.
V USA vzniklo nové konsorcium pro výzkum potravinové alergie.
09.07.2005
V rámci projektu EuroPrevall se vyvíjejí přesnější způsoby stanovení potravinové alergie.
27.07.2007
Švýcarské centrum pro alergie, kůži a astma zavedlo logo dokumentující splnění zpřísněných pravidel hodnocení, kontroly a označování potravin a kosmetiky.
19.09.2007
Přehled aktivit pracovní skupiny pro alergie, přístup k odborným publikacím.
25.03.2009
Přehled zaměřený na různé typy PNT a s  nimi související riziko potravinové alergie.
04.03.2007
Z kontaktní alergie se může někdy vyvinout i alergie na stravu obsahující nikl. Nikl se vyskytuje ve všech potravinách; rostlinné jsou na nikl bohatší než živočišné.
20.02.2004
Výzkumný projekt EU, v rámci kterého byly v jablkách identifikovány čtyři alergeny. Byl zmapován výskyt alergie na jablka v evropských zemích a byl vypracován postup pro vyšlechtění odrůd jablek s nízkým obsahem alergenů.
03.02.2005
Alergie z potravin
06.01.2004
Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance.
20.02.2004
Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance.
20.02.2004
V USA a Kanadě vzrůstá počet dětí s alergiemi na arašídy a další druhy ořechů.
17.12.2003
Britští experti revidovali svůj dřívější názor na konzumaci arašídů.
16.10.2009
Švédská firma BioGaia ukončila klinickou studii, neboť se nepotvrdilo, že probiotická bakterie Lactobacillus reuteri zamezuje výskytu alergie.
08.01.2006
Podle serveru iDNES.cz je třeba zjistit, zda nepříznivá reakce na potraviny se skutečně potravinovou alergií.
13.02.2009
Vědecké symposium, které se uskuteční ve městě Luoyang (Čína) ve dnech 13.–17.4.2010.
27.01.2010
Ve Španělsku jsou ryby třetím nejčastějším alergenem u dětí do dvou let.
11.02.2009
Zpráva z konference, která se uskutečnila v Londýně v březnu 2011.
16.06.2011
Časná a pozdní přecitlivělost , ochrana spotřebitelů před alergenními potravinami, doporučení FAO, WHO, WTO a EU , preventivní označování , evropský projekt databází potravinářských intolerancí.
16.03.2012
Vybrané výzkumné projekty podporované Evropskou komisí. Zdroje informací o potravinových alergenech.
25.03.2009
V Itálii studují faktory, které vedou k alergickým projevům po konzumaci čekanky obecné, která je zde populárním druhem zeleniny.
24.03.2005
chování lepku v trávicím traktu, zdokonalení metod stanovení lepku, sledování vztahu mezi dávkou lepku a odezvou u osob s celiakií a citlivých na lepek
01.11.2002
kojenecká výživa, náhrada mléčné výživy, křížové reakce, geneticky modifikovaná sója
30.05.2001
Odborná akce pořádaná v rámci potravinářských úterků se bude konat dne 29. října 2013.
17.10.2013
Od konce 90. let se rychle zvyšuje počet případů alergické reakce na kiwi u dětí, především ve věku do 5 let.
21.06.2003
Některé glykoproteiny, které jsou přirozenou složkou hroznů se strukturou podobají známým alergenům. Jejich přítomnost ve víně může být příčinou vyskytujících se alergií.
19.04.2011
V USA zahájilo činnost Konsorcium pro výzkum potravinových alergií.
13.07.2005
Byla vytvořena v rámci výzkumného projektu “EuroPrevall” podporovaného Evropskou komisí.
24.01.2008
Informace Ministerstva zemědělství, Odboru potravinářského
02.08.2018
Online vzdělávací program určený všem, kteří se chtějí dovědět více o alergii na potraviny.
15.05.2009
Strava jako potenciální determinant astmatu.
13.04.2010
Počet: 321 Velikost stránky
123
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018