Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Výsledky vyhledávání

Fulltextové vyhledávání článků

Název / Anotace
Datum vydání
Řadit vzestupně dle datumu. / Řadit sestupně dle datumu.
Byl zveřejněný Znalecký posudek Vědeckého panelu pro dietní výrobky, výživu a alergie Evropského úřadu pro bezpečnost potravin vztahující se k vyhodnocení alergenních potravin za účelem označování potravinářských výrobků, přijatý 19. února 2004
02.04.2004
Je zprostředkován přístup k řadě výzkumných projektů EU zaměřených na potraviny s vyšším fyziologickým účinkem.
31.03.2007
O
obezita-ozařování potravin
30.10.2004
K použití bLF jako složky nového typu bylo vydáno již druhé pozitivní stanovisko. Dále úřad EFSA schválil použití DHC, jehož předpokládaný příjem je mnohonásobně nižší než riziková koncentrace.
27.07.2012
Panel NDA úřadu EFSA přijal v červenci od Komise k posouzení seznam tvrzení podle čl. 13 nařízení 1924/2006/ES.
14.08.2008
Souhrnná informace pro spotřebitele i výrobce.
17.04.2008
Budou zpracovány jednotné profily pro všechny potraviny, ale budou stanoveny výjimky pro potraviny, které jsou v evropské stravě klíčové a limity by nesplnily.
16.03.2008
Přehled řídicích výborů Komise s působností a agro-potravinářském sektoru. Plán jejich činnosti na rok 2007.
10.06.2007
Nejnovější vývoj v EU v oblasti GM a ostatních potravin nového typu (novel foods).
15.03.2006
Dne 25.3.2010 EFSA uveřejnil DRV pro sacharidy, vlákninu stravy, tuky a vodu.
06.04.2010
Ve Španělsku byla schválena společná koncepce pro všechny regiony, která stanovuje četnost příjmu jednotlivých skupin potravin ve školních jídelnách a stanovuje pravidla pro zboží v automatech.
24.08.2010
Konference se bude konat dne 25. 4. 2018 v Praze.
03.04.2018
Informace Centra zdraví, výživy a potravin SZÚ
02.08.2022
SZPI vysvětluje, jak správně označovat alergeny.
02.11.2020
Akci pořádá Evropský inovační a technologický institut v oblasti potravin.
19.11.2019
Nejsnadněji můžeme imunitu posílit pomocí stravy.
30.04.2020
EFSA publikoval vědecký a technický návod, který má pomoci Evropské komisi aplikovat nová pravidla na potraviny pro zvláštní lékařské účely.
07.12.2015
Letos si připomeneme 5. výročí založení European Food Safety Autority – EFSA
20.03.2007
Letos si připomeneme 5. výročí založení European Food Safety Autority – EFSA
20.03.2007
Evropský úřad pro bezpečnost potravin European Food Safety Autority – EFSA
03.01.2008
Vědci ve světě zatím nemají úplně jasno v tom, jaký mají mutované plodiny vliv na okolní přírodu. EU má společný systém varování, kdy se do 24 hodin ví o každé škodlivé látce v potravinách. Nikdy nešlo o GMO. ŽP
30.11.2003
Reakce na článek uveřejněný dne 24.3.2011 na serveru aktualne.cz.
25.03.2011
Tisková zpráva SZPI
12.06.2020
Bezpečnost potravin se stala jednou z priorit, na kterou se Vláda ČR zaměřila před vstupem České republiky do Evropské unie.
17.02.2009
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
31.01.2014
Článek publikovaný Společností pro výživu
20.04.2018
Byl vytvořen na základě usnesení vlády č.1320/2001. Na jeho fungování se podílejí ústřední orgány státní správy prostřednictvím svých dozorových složek a dále nevládní organizace zastupující zájmy zemědělců, potravinářského průmyslu, obchodu i spotřebitelů. Posuzováním rizik v rámci celého potravinového řetězce se zabývají čtyři vědecké výbory. Systém BP má zabudován účinný nástr
21.06.2004
Upravují se informace požadované na výrobku s přidanými fytosteroly, pokud se používá již schválené zdravotní tvrzení.
15.06.2012
16.03.2004
03.05.2004
06.05.2004
03.06.2004
03.05.2004
Počet: 333 Velikost stránky
234
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021