V USA vzniklo nové konsorcium pro výzkum potravinové alergie. |
09.07.2005 |
V rámci projektu EuroPrevall se vyvíjejí přesnější způsoby stanovení potravinové alergie. |
27.07.2007 |
Přehled aktivit pracovní skupiny pro alergie, přístup k odborným publikacím. |
25.03.2009 |
Švýcarské centrum pro alergie, kůži a astma zavedlo logo dokumentující splnění zpřísněných pravidel hodnocení, kontroly a označování potravin a kosmetiky. |
19.09.2007 |
Přehled zaměřený na různé typy PNT a s nimi související riziko potravinové alergie. |
04.03.2007 |
Z kontaktní alergie se může někdy vyvinout i alergie na stravu obsahující nikl. Nikl se vyskytuje ve všech potravinách; rostlinné jsou na nikl bohatší než živočišné. |
20.02.2004 |
Výzkumný projekt EU, v rámci kterého byly v jablkách identifikovány čtyři alergeny. Byl zmapován výskyt alergie na jablka v evropských zemích a byl vypracován postup pro vyšlechtění odrůd jablek s nízkým obsahem alergenů. |
03.02.2005 |
Alergie z potravin |
06.01.2004 |
Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance. |
20.02.2004 |
Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá 24. 2. 2004 v Leatherheadu kurz pro výrobce potravin na téma Potravinová přecitlivělost: alergie a intolerance. |
20.02.2004 |
Britští experti revidovali svůj dřívější názor na konzumaci arašídů. |
16.10.2009 |
V USA a Kanadě vzrůstá počet dětí s alergiemi na arašídy a další druhy ořechů. |
17.12.2003 |
Podle serveru iDNES.cz je třeba zjistit, zda nepříznivá reakce na potraviny se skutečně potravinovou alergií. |
13.02.2009 |
Vědecké symposium, které se uskuteční ve městě Luoyang (Čína) ve dnech 13.–17.4.2010. |
27.01.2010 |
Ve Španělsku jsou ryby třetím nejčastějším alergenem u dětí do dvou let. |
11.02.2009 |
Zpráva z konference, která se uskutečnila v Londýně v březnu 2011. |
16.06.2011 |
Švédská firma BioGaia ukončila klinickou studii, neboť se nepotvrdilo, že probiotická bakterie Lactobacillus reuteri zamezuje výskytu alergie. |
08.01.2006 |
Vybrané výzkumné projekty podporované Evropskou komisí. Zdroje informací o potravinových alergenech. |
25.03.2009 |
Časná a pozdní přecitlivělost , ochrana spotřebitelů před alergenními potravinami, doporučení FAO, WHO, WTO a EU , preventivní označování , evropský projekt databází potravinářských intolerancí. |
16.03.2012 |
V Itálii studují faktory, které vedou k alergickým projevům po konzumaci čekanky obecné, která je zde populárním druhem zeleniny. |
24.03.2005 |