V USA a Kanadě vzrůstá počet dětí s alergiemi na arašídy a další druhy ořechů. |
17.12.2003 |
Britští experti revidovali svůj dřívější názor na konzumaci arašídů. |
16.10.2009 |
Podle serveru iDNES.cz je třeba zjistit, zda nepříznivá reakce na potraviny se skutečně potravinovou alergií. |
13.02.2009 |
Vědecké symposium, které se uskuteční ve městě Luoyang (Čína) ve dnech 13.–17.4.2010. |
27.01.2010 |
Ve Španělsku jsou ryby třetím nejčastějším alergenem u dětí do dvou let. |
11.02.2009 |
Zpráva z konference, která se uskutečnila v Londýně v březnu 2011. |
16.06.2011 |
Švédská firma BioGaia ukončila klinickou studii, neboť se nepotvrdilo, že probiotická bakterie Lactobacillus reuteri zamezuje výskytu alergie. |
08.01.2006 |
Časná a pozdní přecitlivělost , ochrana spotřebitelů před alergenními potravinami, doporučení FAO, WHO, WTO a EU , preventivní označování , evropský projekt databází potravinářských intolerancí. |
16.03.2012 |
Vybrané výzkumné projekty podporované Evropskou komisí. Zdroje informací o potravinových alergenech. |
25.03.2009 |
V Itálii studují faktory, které vedou k alergickým projevům po konzumaci čekanky obecné, která je zde populárním druhem zeleniny. |
24.03.2005 |