Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Výsledky vyhledávání

Fulltextové vyhledávání článků

Název / Anotace
Datum vydání
Řadit vzestupně dle datumu. / Řadit sestupně dle datumu.
Veřejná konzultace je otevřená do 13. června 2013.
14.05.2013
Veřejná konzultace je otevřená do 13. června 2013.
15.05.2013
Veřejná konzultace je otevřená do 28. září 2012
26.07.2012
Tým španělských výzkumníků identifikoval doposud neznámý alergen vyskytující se ve slupce rajčat.
25.03.2011
nové mince, vysoký obsah niklu, časopis Nature
14.09.2001
Evropský úřad pro bezpečnost potravin hledá další odborníky do všech osmi vědeckých panelů.
09.01.2004
Posouzením dostupných informací o genetických modifikacích se viceprezident britské akademie věd domnívá, že GM potraviny nejsou nebezpečnější pro zdraví člověka více než konvenční potraviny.
14.05.2003
Posouzením dostupných informací o genetických modifikacích se viceprezident britské akademie věd domnívá, že GM potraviny nejsou nebezpečnější pro zdraví člověka více než konvenční potraviny.
14.05.2003
Je podána informace o práci Vědeckého výboru pro potraviny v rámci Strategie bezpečnosti potravin v ČR.
17.06.2005
Britská společnost Tepnel BioSystems uvedla na trh nový testovací kit BioKits RAPID Peanut, který je prvním rychlým testem na potravinové alergeny na světě, kterým je možno detektovat velmi nízké hladiny (ppm) obsahu arašídů ve sledovaném materiálu během několika minut.
20.06.2004
Aktualizovaný seznam medových produktů, které mohou obsahovat toxické nitrofurany, a jejich výrobců.
22.04.2004
Aktualizovaný seznam medových produktů, které mohou obsahovat toxické nitrofurany, a jejich výrobců.
22.04.2004
Aktualizovaný seznam medových produktů, které mohou obsahovat toxické nitrofurany, a jejich výrobců.
22.04.2004
Vědecký výbor pro potraviny zveřejnil v dubnu nový veřejně dostupný průřezový dokument.
03.06.2004
Je k dispozici návrh manuálu, který lze do 17. června 2007 připomínkovat.
16.06.2007
EFSA vydal směrnici – příručku pro podávání žádostí o schválení zdravotního tvrzení.
29.07.2007
Je k dispozici návrh manuálu, který lze do 17. června 2007 připomínkovat.
16.06.2007
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení pro výrobek firmy Danone.
05.02.2010
Oznámení společnosti NORVITA s.r.o. o nedeklarované alergenní složce na obalu výrobku.
11.05.2009
Thiamin přispívá k normálnímu metabolickému využití sacharidů na energii.
18.08.2010
Schůzka o vědeckých požadavcích pro zdravotní tvrzení spojené s imunitou proběhne 2.12. 2010 v Amsterodamu.
06.10.2010
Německý úřad BfR varuje před vlivem jinanu na zvýšení krevního tlaku a alergické reakce.
17.05.2010
Je k dispozici sborník referátů, které zazněly na summitu IDF v Brugách (2003) a v roce 2006 byly aktualizovány.
16.05.2007
A
aditivum - antioxidant
15.11.2004
A
aditivum - antioxidant
15.11.2004
Výběr odpovědí na otázky publikované v dokumentu WHO, které mají vztah k hodnocení bezpečnosti GM potravin.
24.04.2009
Tisková zpráva SZPI ze dne 16. 10. 2013.
17.10.2013
Prezentace z konference, která se konala 19. a 20. června 2018 v Národní technické knihovně v Praze.
27.06.2018
Termín: 11. září 2015
23.07.2015
Tisková zpráva EFSA
23.07.2015
Tisková zpráva SZPI ze dne 3. 8. 2015.
03.08.2015
EFSA otevírá další vědecké mítinky pozorovatelům.
13.02.2013
Podle EFSA není dostatek důkazů o vlivu DHA na vývoj zraku u ještě nenarozených dětí a u kojenců.
20.04.2009
Podle EFSA není dostatek důkazů o vlivu DHA na kognitivní (poznávací) vývoj u ještě nenarozených dětí a u kojenců.
20.04.2009
EFSA nevydal kladné stanovisko k tvrzení o čokoládě pro děti, brusinkách a minerální vodě.
02.03.2009
Zvláštní číslo časopisu Australian J. of Dairy Technology zveřejňuje sborník z IDF/DIAA Functional Dairy Foods 2009.
10.04.2009
Zpráva pracovní skupiny pro vědeckou spolupráci s EFSA posuzuje rizika a prospěch fortifikace potravin kyselinou listovou.
11.11.2009
Tvrzení pro výrobek Catalgine® o snižování četnosti návalů u žen v menopauze se neprokázalo.
18.01.2010
Do 31.1.2010 lze podávat připomínky k návrhu EFSA týkajícímu se posuzování alergenity GM plodin a mikroorganismů a odvozených potravin a krmiv.
08.12.2009
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení. Uváděný účinek se neprokázal.
05.11.2009
V rámci projektu se zkoumaly důvody vzniku histaminu ve víně.
05.11.2009
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení. Uváděný účinek se neprokázal.
02.11.2009
Zasedání k dietetickým referenčním hodnotám (DRVs) se uskuteční ve dnech 7.–8. září 2009 v Barceloně.
18.08.2009
EFSA uveřejnil doporučený příjem sacharidů, vlákniny a tuku a zahájil diskusi k tomuto návrhu. Do 15.10.2009 lze podávat připomínky.
18.08.2009
Na základě současných zkušeností EFSA aktualizuje návod na podávání žádostí. Závěry technické schůzky EFSA a průmyslu. Brusel, 15.6.2009.
26.06.2009
Uskuteční se dne 15. června 2009 v Bruselu.
08.06.2009
Tisková zpráva SZPI ze dne 2.6.2009.
02.06.2009
Rozhodnutí Komise 2010/228/ES schvaluje žádost společnosti Tahitian Noni International na uvádění na trh protlaku a koncentrátu z plodů noni.
13.05.2010
Cílem projektu EU „SO2SAY“ je nalezení postupů a látek k zabránění přístupu kyslíku a k inhibici polyfenoloxidázy, a také použití antioxidantů k zabránění hnědnutí polyfenolů ve výrobcích dosud konzervovaných oxidem siřičitým.
28.04.2010
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení u přípravku na bázi beta-glukanů.
31.05.2010
Počet: 333 Velikost stránky
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021