Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Výsledky vyhledávání

Fulltextové vyhledávání článků

Název / Anotace
Datum vydání
Řadit vzestupně dle datumu. / Řadit sestupně dle datumu.
Schůzka o vědeckých požadavcích pro zdravotní tvrzení spojené s imunitou proběhne 2.12. 2010 v Amsterodamu.
06.10.2010
Německý úřad BfR varuje před vlivem jinanu na zvýšení krevního tlaku a alergické reakce.
17.05.2010
Je k dispozici sborník referátů, které zazněly na summitu IDF v Brugách (2003) a v roce 2006 byly aktualizovány.
16.05.2007
A
aditivum - antioxidant
15.11.2004
A
aditivum - antioxidant
15.11.2004
Výběr odpovědí na otázky publikované v dokumentu WHO, které mají vztah k hodnocení bezpečnosti GM potravin.
24.04.2009
Tisková zpráva SZPI ze dne 16. 10. 2013.
17.10.2013
Prezentace z konference, která se konala 19. a 20. června 2018 v Národní technické knihovně v Praze.
27.06.2018
Termín: 11. září 2015
23.07.2015
Tisková zpráva EFSA
23.07.2015
Tisková zpráva SZPI ze dne 3. 8. 2015.
03.08.2015
EFSA otevírá další vědecké mítinky pozorovatelům.
13.02.2013
Podle EFSA není dostatek důkazů o vlivu DHA na vývoj zraku u ještě nenarozených dětí a u kojenců.
20.04.2009
Podle EFSA není dostatek důkazů o vlivu DHA na kognitivní (poznávací) vývoj u ještě nenarozených dětí a u kojenců.
20.04.2009
EFSA nevydal kladné stanovisko k tvrzení o čokoládě pro děti, brusinkách a minerální vodě.
02.03.2009
Zvláštní číslo časopisu Australian J. of Dairy Technology zveřejňuje sborník z IDF/DIAA Functional Dairy Foods 2009.
10.04.2009
Zpráva pracovní skupiny pro vědeckou spolupráci s EFSA posuzuje rizika a prospěch fortifikace potravin kyselinou listovou.
11.11.2009
Tvrzení pro výrobek Catalgine® o snižování četnosti návalů u žen v menopauze se neprokázalo.
18.01.2010
Do 31.1.2010 lze podávat připomínky k návrhu EFSA týkajícímu se posuzování alergenity GM plodin a mikroorganismů a odvozených potravin a krmiv.
08.12.2009
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení. Uváděný účinek se neprokázal.
05.11.2009
V rámci projektu se zkoumaly důvody vzniku histaminu ve víně.
05.11.2009
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení. Uváděný účinek se neprokázal.
02.11.2009
Zasedání k dietetickým referenčním hodnotám (DRVs) se uskuteční ve dnech 7.–8. září 2009 v Barceloně.
18.08.2009
EFSA uveřejnil doporučený příjem sacharidů, vlákniny a tuku a zahájil diskusi k tomuto návrhu. Do 15.10.2009 lze podávat připomínky.
18.08.2009
Na základě současných zkušeností EFSA aktualizuje návod na podávání žádostí. Závěry technické schůzky EFSA a průmyslu. Brusel, 15.6.2009.
26.06.2009
Uskuteční se dne 15. června 2009 v Bruselu.
08.06.2009
Tisková zpráva SZPI ze dne 2.6.2009.
02.06.2009
Rozhodnutí Komise 2010/228/ES schvaluje žádost společnosti Tahitian Noni International na uvádění na trh protlaku a koncentrátu z plodů noni.
13.05.2010
Cílem projektu EU „SO2SAY“ je nalezení postupů a látek k zabránění přístupu kyslíku a k inhibici polyfenoloxidázy, a také použití antioxidantů k zabránění hnědnutí polyfenolů ve výrobcích dosud konzervovaných oxidem siřičitým.
28.04.2010
Stanovisko EFSA ke zdravotnímu tvrzení u přípravku na bázi beta-glukanů.
31.05.2010
Stanovisko EFSA k bezpečnosti potravinového složky na bázi konjugované linolové kyseliny (CLA).
25.05.2010
Stanovisko EFSA k bezpečnosti potravinového složky na bázi konjugované linolové kyseliny (CLA).
25.05.2010
Výstup z workshopu (Montreux, květen 2008) zaměřeného na posuzování prospěšných účinků probiotik.
14.04.2010
Vědecká stanoviska EFSA ke 416 zdravotním tvrzením navrženým členskými státy a Evropskou komisí.
01.03.2010
Konsolidovaný seznam EFSA obsahuje 4262 položek. Pro každé tvrzení jsou uvedeny reference na jeho podporu.
01.03.2010
Stanovisko EFSA k návrhu podanému členskými státy (ID 1417 a ID 1418).
26.02.2010
Stanovisko EFSA k tvrzení podle článku 14 nařízení (ES) č. 1924/2006. Účinek přípravku se neprokázal.
10.09.2010
Panel NDA EFSA zveřejnil 75 vědeckých stanovisek k 808 zdravotním tvrzením.
20.10.2010
ILSI Europe zkoumal důkazy o funkčnosti probiotik. Návod na posuzování prospěšných účinků probiotik.
08.06.2010
EFSA zamítl tvrzení o vlivu sójové bílkoviny na snižování LDL-cholesterolu v krvi.
02.09.2010
Byli jmenováni noví vědečtí pracovníci EFSA. Byl zřízen další panel expertů zabývající se zdravím rostlin.
07.06.2006
Přehled dokumentů vydávaných Evropským úřadem pro bezpečnost potravin.
01.06.2006
Nově vytvořená webová stránka přináší informace o možných potravinových alergiích v oblasti cateringu a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku.
30.07.2006
Katalog obsahuje informace o 181 výzkumných projektech řešených v prioritě “kvalita a bezpečnost potravin”.
21.11.2007
V pořadí již 9. kolokvium se uskuteční v Parmě (Itálie) ve dnech 11.–12. října 2007.
02.09.2007
Je k dispozici publikace Evropské komise obsahující výsledky výzkumných projektů řešených v 5. RP V&V.
09.09.2007
Poradní výbor pro potraviny a složky nového typu posuzuje bezpečnost fosfatidovaného fosfátu diškrobu, koncentrátu kiwi a extraktu shitake.
19.01.2008
Komise stanovila systém rozdělení potravin do devíti kategorií, který má být testován na 120 výrobcích.
08.08.2008
Byly identifikovány mikroorganismy snižující alergenitu pšeničných a mléčných výrobků.
12.06.2008
V rámci iniciativy v USA bylo vytypováno pět oblastí, na které je třeba se v souvislosti s potravinovou alergií zaměřit.
03.06.2008
Počet: 333 Velikost stránky
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021