Stanovisko EFSA k bezpečnosti potravinového složky na bázi konjugované linolové kyseliny (CLA). |
25.05.2010 |
Stanovisko EFSA k bezpečnosti potravinového složky na bázi konjugované linolové kyseliny (CLA). |
25.05.2010 |
Výstup z workshopu (Montreux, květen 2008) zaměřeného na posuzování prospěšných účinků probiotik. |
14.04.2010 |
Vědecká stanoviska EFSA ke 416 zdravotním tvrzením navrženým členskými státy a Evropskou komisí. |
01.03.2010 |
Konsolidovaný seznam EFSA obsahuje 4262 položek. Pro každé tvrzení jsou uvedeny reference na jeho podporu. |
01.03.2010 |
Stanovisko EFSA k návrhu podanému členskými státy (ID 1417 a ID 1418). |
26.02.2010 |
Stanovisko EFSA k tvrzení podle článku 14 nařízení (ES) č. 1924/2006. Účinek přípravku se neprokázal. |
10.09.2010 |
Panel NDA EFSA zveřejnil 75 vědeckých stanovisek k 808 zdravotním tvrzením. |
20.10.2010 |
ILSI Europe zkoumal důkazy o funkčnosti probiotik. Návod na posuzování prospěšných účinků probiotik. |
08.06.2010 |
EFSA zamítl tvrzení o vlivu sójové bílkoviny na snižování LDL-cholesterolu v krvi. |
02.09.2010 |
Byli jmenováni noví vědečtí pracovníci EFSA. Byl zřízen další panel expertů zabývající se zdravím rostlin. |
07.06.2006 |
Přehled dokumentů vydávaných Evropským úřadem pro bezpečnost potravin. |
01.06.2006 |
Nově vytvořená webová stránka přináší informace o možných potravinových alergiích v oblasti cateringu a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku. |
30.07.2006 |
Katalog obsahuje informace o 181 výzkumných projektech řešených v prioritě “kvalita a bezpečnost potravin”. |
21.11.2007 |
V pořadí již 9. kolokvium se uskuteční v Parmě (Itálie) ve dnech 11.–12. října 2007. |
02.09.2007 |
Je k dispozici publikace Evropské komise obsahující výsledky výzkumných projektů řešených v 5. RP V&V. |
09.09.2007 |
Poradní výbor pro potraviny a složky nového typu posuzuje bezpečnost fosfatidovaného fosfátu diškrobu, koncentrátu kiwi a extraktu shitake. |
19.01.2008 |
Komise stanovila systém rozdělení potravin do devíti kategorií, který má být testován na 120 výrobcích. |
08.08.2008 |
Byly identifikovány mikroorganismy snižující alergenitu pšeničných a mléčných výrobků. |
12.06.2008 |
V rámci iniciativy v USA bylo vytypováno pět oblastí, na které je třeba se v souvislosti s potravinovou alergií zaměřit. |
03.06.2008 |
Podle zprávy NDA není při absenci adekvátních údajů o dávkách Ni, vyvolávajících negativní účinky prozatím možné nejvyšší tolerovatelnou hladinu stanovit. |
29.03.2008 |
Informace o připravovaném symposiu o probiotikách a prebiotikách. |
20.02.2008 |
Byla vyšetřena příčina vážných anafylaktických reakcí na arašídy. |
08.02.2008 |
Příručka a poster Úřadu pro potraviny ve Velké Británii radí poskytovatelům občerstvení – nebalených potravin. |
08.02.2008 |
Pro nedostatečnou dokumentaci EFSA nevydal souhlasné stanovisko s navrhovaným zdravotním tvrzením. |
29.09.2008 |
Podzemnicový olej může obsahovat i po rafinaci alergeny, které mohou vyvolat alergickou reakci. |
16.09.2008 |
Mezinárodní mlékárenská konference, která se uskuteční ve dnech 24.–25. února 2009 v Melbern (Austrálie). |
21.01.2009 |
Rozhodnutím Komise 2008/985/ES z 15.12.2008 se povolují umístit na trh v EU. |
07.01.2009 |
Rozhodnutím Komise 2008/968/ES z 12.12.2008 se povoluje umístit na trh v EU. |
07.01.2009 |
Vápník a vitamin D jsou potřebné pro normální růst a vývoj kostí u dětí. Nebylo schváleno tvrzení ohledně vlivu rybího tuku na zklidnění dětí. |
04.12.2008 |