chování lepku v trávicím traktu, zdokonalení metod stanovení lepku, sledování vztahu mezi dávkou lepku a odezvou u osob s celiakií a citlivých na lepek |
01.11.2002 |
kojenecká výživa, náhrada mléčné výživy, křížové reakce, geneticky modifikovaná sója |
30.05.2001 |
Odborná akce pořádaná v rámci potravinářských úterků se bude konat dne 29. října 2013. |
17.10.2013 |
Od konce 90. let se rychle zvyšuje počet případů alergické reakce na kiwi u dětí, především ve věku do 5 let. |
21.06.2003 |
Některé glykoproteiny, které jsou přirozenou složkou hroznů se strukturou podobají známým alergenům. Jejich přítomnost ve víně může být příčinou vyskytujících se alergií. |
19.04.2011 |
V USA zahájilo činnost Konsorcium pro výzkum potravinových alergií.
|
13.07.2005 |
Byla vytvořena v rámci výzkumného projektu “EuroPrevall” podporovaného Evropskou komisí. |
24.01.2008 |
Informace Ministerstva zemědělství, Odboru potravinářského |
02.08.2018 |
Online vzdělávací program určený všem, kteří se chtějí dovědět více o alergii na potraviny. |
15.05.2009 |
Strava jako potenciální determinant astmatu. |
13.04.2010 |
Ústavem Australského svazu pro vědecký a průmyslový výzkum vyvinutý geneticky modifikovaný hrách, který je odolný vůči napadení zrnokazem hrachovým, vyvolává u myší alergické reakce podobné astmatickému záchvatu. |
30.11.2005 |
Ústavem Australského svazu pro vědecký a průmyslový výzkum vyvinutý geneticky modifikovaný hrách, který je odolný vůči napadení zrnokazem hrachovým, vyvolává u myší alergické reakce podobné astmatickému záchvatu. |
30.11.2005 |
Ústavem Australského svazu pro vědecký a průmyslový výzkum vyvinutý geneticky modifikovaný hrách, který je odolný vůči napadení zrnokazem hrachovým, vyvolává u myší alergické reakce podobné astmatickému záchvatu. |
30.11.2005 |
FSA vydal příručku určenou pro pracovníky v cateringových službách, obsahující důležité informace o potravinových alergiích a intolerancích, zpracované formou otázek a odpovědí a praktické rady pro provozovatele.
|
14.05.2004 |
FSA vydal příručku určenou pro pracovníky v cateringových službách, obsahující důležité informace o potravinových alergiích a intolerancích, zpracované formou otázek a odpovědí a praktické rady pro provozovatele.
|
14.05.2004 |
cereální výrobky, sýry, alergeny roztočů jako chemické kontaminanty, limit roztočů ve výrobcích |
06.06.2001 |
Krev od dárců, kteří konzumovali před odběrem arašídy, vyvolala alergickou reakci u pacienta. |
20.06.2011 |
on-line databáze alergenů, bioinformatika, modelování, Velká Británie |
30.08.2002 |
alergie z potravin, burské oříšky, vejce, pečivo, mražené krémy, cukrovinky, dobrá výrobní praxe |
18.08.2001 |
Potravinová alergie je častější u dětí žijících ve městě než u dětí na venkově. |
13.04.2011 |