Pomocí nové internetové stránky bude možné rychleji odhalovat alergizující vlastnosti geneticky modifikovaných produktů.
|
21.04.2004 |
Vařením se zřejmě maskují alergenní epitopy, čímž se sníží rozpoznávání alergenů. Přečištěný tropomyosin z vařených krevet však je efektivnějším antigenem pro diagnostikování alergie imunologickou analýzou. |
23.09.2010 |
Tisková zpráva SZPI ze dne 15. 5. 2012. |
16.05.2012 |
Vinaři dostanou příležitost prokázat, že čiření pomocí vaječného albuminu, lysozymu a mléčného kaseinu nevyvolává alergie. |
16.02.2011 |
Uvádějí se příklady derivátů potenciálních alergenů, které zřejmě nevyvolávají alergie a mohly by od úřadu EFSA obdržet výjimku ze směrnice 2003/13 o označování.
|
14.10.2004 |
Je uvedena zpráva, která hodnotí výzkum potravinové alergie v jednotlivých federálních institucích. |
17.02.2006 |
Symposium, které se uskuteční v Nice (Francie) ve dnech 20.–22. října 2010. |
31.08.2010 |
Přehled výzkumných projektů EU zaměřených na potravinovou alergii. |
05.04.2006 |
Rozdíl mezi nesnášenlivostí mléka a alergií na mléko. |
08.03.2016 |
Společnost Druid CZ s.r.o. informuje o stahování výrobku s nedeklarovaným alergenem. |
16.04.2010 |
Švédští výzkumníci identifikovali alergen v jahodách. Protein, který vyvolává u citlivých osob svědění a otoky v ústech a v krku, je složkou červeného barviva jahod.
|
16.07.2005 |
Dne 30. června 2004 pořádá britská společnost Leatherhead Food Intenational konferenci o potravinových alergiích. |
30.04.2004 |
Dne 30. června 2004 pořádá britská společnost Leatherhead Food Intenational konferenci o potravinových alergiích. |
30.04.2004 |
Zdroj: Ing. C. Perlín |
06.02.2007 |
Zdroj: Ing. C. Perlín |
06.02.2007 |
Konference se koná 19. 4. 2018 v NZM Praha. |
12.04.2018 |
Houbaření je sice český národní sport, přesto se u nás každoročně houbami otráví mnoho lidí. |
29.10.2008 |
Stanovisko EFSA k vlivu ambrózie na zdraví člověka a zvířat a na životní prostředí. |
11.06.2010 |
Podle EFSA existuje dostatek důkazů pro povinné značení alergenních přísad, jejichž výčet je uveden v Příloze IIIa ke směrnici Evropského parlamentu a Rady č. 2003/89/ES, avšak málo informací pro to, aby se stanovily prahové hodnoty, tj. množství těchto přísad, které ještě nevyvolává alergickou odezvu. |
09.04.2004 |
Podle EFSA existuje dostatek důkazů pro povinné značení alergenních přísad, jejichž výčet je uveden v Příloze IIIa ke směrnici Evropského parlamentu a Rady č. 2003/89/ES, avšak málo informací pro to, aby se stanovily prahové hodnoty, tj. množství těchto přísad, které ještě nevyvolává alergickou odezvu. |
09.04.2004 |