Změny alergenicity proteinu tropomyosinu z hřebenatek jsou pravděpodobně způsobovány strukturálními změnami v proteinu při Maillardově reakci.
|
18.11.2005 |
Doporučení výboru pro toxicitu a výboru pro výživu Úřadu pro potraviny ve Velké Británii. |
22.03.2011 |
Výsledky studie provedené ve VÚPP. Navržený postup nebyl pro osoby s alergií na celer bezpečný. |
22.04.2011 |
Informace organizace BIOTRIN ze dne 20. 4. 2017. |
21.04.2017 |
"Éčka", neboli přídatné látky. Jsou vyrobená synteticky, ale i extrakcí z přírodních surovin. Setkáváme se nimi každodenně při nákupech potravin. Máme z nich mít obavy?
|
11.02.2005 |
Vědecký panel pro dietetické produkty, výživu a alergie EFSA posuzoval notifikaci z AAC týkající se značení glukózových sirupů včetně dextrózy na bázi pšenice (tj. derivátů alergenní přísady) a to s ohledem na článek 6, paragraf 11 směrnice 2000/13/EC. |
14.12.2004 |
Panel pro dietetické produkty, výživu a alergie Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA-NDA) konstatoval, že není k dispozici dostatek údajů pro stanovení horní tolerovatelné hladiny příjmu železa. Vyjádřil se však k příjmu železa u jednotlivých skupin populace včetně příjmu z fortifikovaných potravin a doplňků stravy. |
02.12.2004 |
Společnost Cargill uvedla na trh nealergenní Topcithin SF jako alternativu k sójovému lecitinu. |
13.02.2009 |
Nová infografika publikovaná Společností pro výživu |
05.08.2021 |
SZPI při kontrole zjistila obsah arašídů v sušence, která ve složení na obale výrobku neměla arašídy uvedeny. |
11.07.2013 |