Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Výskyt salmonel v odvětví drůbeže v USA se snižuje do kategorie

Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Výskyt salmonel v odvětví drůbeže v USA se snižuje

Vydáno: 17.10.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Podle pololetní zprávy FSIS (Food Safety and Inspection Service) z roku 2007 se v odvětví produkce brojlerů snižuje kontaminace produktů salmonelami.
Cílem FSIS je, aby 90 % provozů pro porážky brojlerů bylo do roku 2010 zařazeno do kategorie 1, kde kontaminace salmonelami dosahuje 10 nebo méně %.    
Do poloviny roku 2007 bylo  72 % zařízení pro porážku brojlerů zařazeno do kategorie 1; ve srovnání s rokem 2006  to bylo v první čtvrtině  roku 36 %. Počet podniků v kategorii 2, kde je povoleno rozšíření salmonel na  11-20 %  se snížil ve srovnání s rokem, 2006 z 52 na 23 %.  Počet podniků ve třetí kategorii (kde převaha salmonel dosahuje 20 %) se ve srovnání s rokem 2006 snížil z 12 na 5 %.
Watt Poultry Sci., 8, 2007, č. 9, s. 7
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021