Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Vysokotlaké parní ošetření drůbeže do kategorie

Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Vysokotlaké parní ošetření drůbeže

Vydáno: 21.2.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Francouzští vědci vyvinuli metodu dekontaminace drůbeže účinnou proti mikroorganismům rezistentním vůči vysokým teplotám.
Výzkumníci z Francouzského zemědělského výzkumného institutu (INRA) v Thiex vyvinuli a nechali patentovat metodu ošetření jatečných těl drůbeže tlakovou přehřátou párou, která je schopna snížit přežívající mikroflóru rezistentní vůči vysokým teplotám (Campylobacter, Listeria, Salmonella) o 103 až 105. Nejsou přitom potřebné chemikálie ani ozařování, při ošetření kůže drůbeže nedochází ke změnám barvy a textury masa. Podle tvrzení INRA je nová metoda jednoduchá a vyžaduje nízké náklady. Pro využití metody v rozvojových zemích zkouší INRA kombinaci s ošetřením kyselinou mléčnou, což pomůže ochránit výrobek při přerušení chladírenského řetězce.
EU Food Law, 2007, č. 286, s. 5
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021