Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Využití probiotik při některých zdravotních problémech. Zpráva expertů FAO/WHO do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

Využití probiotik při některých zdravotních problémech. Zpráva expertů FAO/WHO

Vydáno: 28.8.2002
Tisk článku
poruchy trávicího traktu: průjem,  Helicobacter pylori, symptomy střeva, rakovina, zácpa; mukózní imunita, alergie, kardiovaskulární onemocnění, poruchy urogenitálního traktu
Ve dnech 1.–4. října 2001 se konala ve městě Cordoba, Argentina společná porada expertů FAO/WHO za účelem vyhodnocení zdravotních a výživových vlastností probiotických potravin. Bližší informace ke zprávě z této porady a k některým obecným otázkám jsou uvedeny v Potravinářských aktualitách, 2002,  č. 7-8, informace zaměřené na zdravotní prospěch probiotik v Potravinářských aktualitách, 2002, č. 9. Zpráva se věnuje účinkům probiotik v těchto situacích:
Obtíže spojované s trávicím traktem:
– zamezení průjmu způsobenému určitými patogenními bakteriemi a viry
– infekce a komplikace způsobené Helicobacter pylori
– zánětlivá onemocnění a symptomy střeva
– rakovina
– zácpa
Mukózní imunita
Alergie
Kardiovaskulární onemocnění
Poruchy urogenitálního traktu:
– bakteriální vaginózy
– vaginózy způsobené kvasinkami
– infekce močového měchýře
Využití probiotik u jinak zdravých osob

Zpráva FAO/WHO má rozsah 24 stran a je k dispozici v ÚZPI (kv)

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021