Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny – 2/2013

Vydáno: 20. 3. 2013
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Výživa a potraviny – 2/2013
OBSAH:

Kohout, P., Piťha, J., Suchánek, P.:
Posedlost dietami – fenomén moderní doby
Turek, B., Šíma, P., Michalová, L:
Zdravotní tvrzení v označování potravin (Význam a výklad)
Berka, V., Průcha, P.:
Střídmá konzumace piva a lidské zdraví
Vojkovská, H., Lorencová, A.: Pavlík, L:
Mikrobiologická rizika minimálně opracovaného ovoce a zeleniny (2. část) – Původci alimentárních onemocnění spojených s konzumací ovoce a zeleniny
Kosař, K.:
Chráněné zeměpisné označení CHZO České pivo
Štiková, O. a kolektiv:
Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin
Hanuštiak, P., Balík, J., Hrabě, J.:
Řízené jablečno-mléčné kvašení vína a jeho vliv na chemické složení výrobku
Rambousková, J., Anděl, M., Binder, M.:
Podvýživa u seniorů
Kunešová, M., Tláskal, P.:
Riziková období vzniku a rozvoje obezity u české populace


Zpravodaj pro školní stravování
OBSAH
:
Nejen trpělivost, ale i vytrvalost přináší výsledky
Pravidla soutěže o Nejlepší oběd 2013
I. mezinárodní konference – Školní stravování – součást prevence obezity dětí
Kurz Příprava stravy v prevenci a léčbě chronických onemocnění na SZŠ a VOŠ Brno
Co se dá zjistit laboratorním rozborem školních obědů
Dny slovenské kuchyně ve školní jídelně Pražačka
Systém HACCP a jeho implementace v provozech školního stravování
Dělá nám (HACCP) ještě dnes starosti? – praktické poznámky
Jak zařazovat ovocné džusy do spotřebního koše?
2013 – 170 let od výroby 1. kostky cukru na světě – v Dačicích

Zdroj:  Společnost pro výživu