Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny 4/2008

Vydáno: 7. 11. 2008
Autor:

Výběr z obsahu 4. čísla časopisu.

Z obsahu:
Fiala, J.: Jak výživa ovlivňuje riziko onemocnění rakovinou: Část první – popis podle hlavních nádorových onemocnění
Ingr, I.: V České republice jíme příliš málo ryb
Perlín, C.: Umami – pátá tajemná chut
Nerádová, E., Pažout, V., Straka, I.: Výskyt β-karotenu v nealkoholických nápojích
Doucha, T.: Český potravinářský průmysl po vstupu České republiky do Evropské unie
Dostálová, J., Brát, J., Doležal, M., Lukešová, D., Barešová, A., Malzerová, B.: Složení mastných kyselin tuků na pečení a smažení a tuku v bramborových hranolcích
Hlavatá, K., Hlavatý, P.: Výživová doporučení v léčbě diabetu
Brát, J., Štern, P., Panovská, Z.: Porovnání senzorických a aplikačních vlastností šlehaček
Společné stravování
Šulcová, E: Závodní stravování, stravenky nebo chleba se sádlem?
Příloha

Receptury pokrmů: Srbská kuchyně I (předkrmy, pokrmy z masa, přílohy