Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny – 4/2013

Vydáno: 2. 8. 2013
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Výživa a potraviny – 4/2013
OBSAH
Myšková, P., Karpíšková, R.:
Salmonela v produktech rostlinného původu – nové nebezpečí?
Ročková, Š., Rada, V., Bunešová, V.:
Probiotika a jejich stanovení v mléčných kysaných výrobcích
Štiková, O.:
Vývoj spotřeby potravin a nápojů v ČR
Cupáková, Š., Necidová, L.:
Bakterie rodu Cronobacter­ nebezpečí sušené mléčné výživy pro kojence?
Kužela, L.:
Paleolitická dieta
Talandová, M., Pospiech, M., Tremlová, B.:
Využití semen chia (Salvia hispanice L.) a vliv na lidské zdraví
Hrušková, M., Švec, L:
Milička habešská (Eragrostis tef) a možnosti užití pro potravinářské účely
Kimmer, D., Bártlová, S.:
Vliv sociálních faktorů na výživu seniorů

Zpravodaj pro školní stravování – 4/2013
OBSAH

Je to skoro k nevíře
Pitný režim ve školách a jak ho naplňovat
Legislativa školní jídelny
Slazené nápoje ve školním stravování a jejich vliv na dětskou obezitu
Zahraniční návštěva v jídelnách Prahy
„Vařila myšička kašičku“
Zapojení školní jídelny do akce školy Otevřené okno do světa – Slovensko…
Soutěž o nejlepší školní oběd jde do finále! Obhájí Morava vítězství?

Zdroj:  Společnost pro výživu