Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny – 5/2010

Vydáno: 22. 9. 2010
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování".

Výživa a potraviny – 5/2010

OBSAH:
Kadidlová, H., Buňková, L., Hrabě, J.:
Vliv doby a teploty skladování na biologickou hodnotu bílkovin sterilovaných hotových pokrmů
Blattná, J., Turek, B.:
Hliník v potravinách
Gros, I., Grosová, S.:
Vliv změn konkurenčního prostředí na řízení potravinářských dodavatelských systémů
Zultsetseg Sengee, Kramářová, D., Rop, O., Hoza, I.:
Kdoule jako vhodný zdroj vlákniny a nutričních složek
Kvasničková, A.:
Akrylamid v potravinách
Sluková, M., Raková, L:
Vláknina potravy a cereální výrobky
Kubátová, J.:
Nanotechnologie a potraviny

Zpravodaj pro školní stravování – 5/2010

OBSAH:
Školní stravování 2010
HÁDEJ, KDO PŘIJDE NA VEČEŘI aneb příklad hodný následování
Regionální školní jídelna
Pomazánkové máslo ve spotřebním koši
COMFORT FOOD – jídlo pohody?
Zacházení s potravinami po výdeji ze skladu
Školní stravování v Maďarské republice
Nová vyhláška o školskom stravování a jej uvádzanie do praxe
Soutěž o nejlepší školní oběd jde do finále!
Balzac a gastronomie – příspěvek ke 160. výročí jeho úmrtí

Zdroj:  Společnost pro výživu