Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny – 6/2013

Vydáno: 19. 11. 2013
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Výživa a potraviny – 6/2013
OBSAH:
Brát, J.:
Doporučení WHO 2013 – akční plán proti civilizačním chorobám
Šrámková, P.:
Chirurgická léčba obezity z pohledu internisty­
komentář ke článku Chirurgická terapie obezity z pohledu nutričního terapeuta, Bc. Fujáková, Mgr. Mottlová a MVDr. Matějová, Výživa a potraviny 3/2013

Filipová A., Mokrejšová, V.:
Ceny potravin z pohledu dodavatelsko­odběratelských vztahů
Tláskal, P., Hrstková, H., Schwartz, J., Fiala, J., Baliková, M.:
Výživové zvyklosti českých školních dětí. 2. část: Příjem energie a živin (s výjimkou vitaminů)
Sekavová, H.:
Hospodaření a spotřeba potravin v českých domácnostech v letech 2009-2012
Čížková H., Grégrová, A., AI-Balaa, D., Voldřich, M.:
Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec
Honců, L, Sluková, M., Krejčířová, L.:
Len setý – jeho význam z hlediska výživy a zdraví

Zpravodaj pro školní stravování – 6/2013
OBSAH:
Hodnotíme s chutí
Nejlepší školní oběd v roce 2013
Porada krajských metodiček
O tradici pečení vánočního cukroví
Onemocnění z potravin častá a méně častá – teniázy a trichinelóza
Výnosy školní jídelny
Obložený chlebíček – specialita české kuchyně

Zdroj:  Společnost pro výživu