Bezpečnost potravin

Výživová politika v ČR

Vydáno: 20. 8. 2008
Autor:

Národní doporučení pro vybrané nutrienty: jód, sodík, kyselinu listovou a vitamin D. Zpráva VVP.

Vědecký výbor pro potraviny (VVP), kterému poskytuje zázemí Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), uveřejnil dne 26. 6. 2008 dokument, který vznikl na základě pracovního semináře (Brno, 27.–28. 3. 2008) organizovaného pod záštitou Hlavního hygienika ČR z iniciativy VVP a finančně zajištěného z prostředků projektu EURRECA.
 
Dokument – zpráva z pracovního semináře obsahuje následující kapitoly:
1. Charakteristika výživové politiky země – historie a současnost
2. Politika tvorby doporučení pro mikronutrienty (jód, sodík, kyselina listová, vitamin D)
3. Aplikace vědeckých poznatků do výživové politiky (jód, sodík, kyselina listová, vitamin D)
4. Závěr diskusních skupin
5. Citované odkazy
 
 
Zdroj: VVP