Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Výzkum alergenních potravin v USA do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

Výzkum alergenních potravin v USA

Vydáno: 17.2.2006
Tisk článku
Je uvedena zpráva, která hodnotí výzkum potravinové alergie v jednotlivých federálních institucích.

Na Johns Hopkins University (Baltimore, USA) byla vypracována zpráva (viz příloha), která se zabývá zhodnocením federálního výzkumu zaměřeného na potravinovou alergii – důsledky pro geneticky modifikované potraviny. Pro účely hodnocení byl brán do úvahy výzkum prováděný v těchto federálních institutech:

– CDC (Ceners for Disease Control and Prevention),

– EPA (Environmental Protection Agency),

– FDA (Food and Drug Administration),

– NIH (National Institutes of Health),

– USDA (US Department of Agriculture).

Na celkových 33 projektech výzkumu alergických potravin se nejvíce podílel NIH (22 projektů), USDA přispěl méně než pětinou (6 projektů), FDA řešil čtyři projekty, CDC spolupracoval na jednom projektu s FDA. V EPA se neřešil žádný projekt tohoto druhu. Část výzkumu se prováděla ve státních laboratořích, část v rámci grantů a kontraktů na univerzitách. Většina výzkumu se zaměřovala na alergii vůči arašídům (11 projektů z 33), zvláště v USDA. Druhou nejvíce sledovanou alergenní potravinou bylo mléko, třetí byla kukuřice.

 

Příloha : Federální výzkum alergenních potravin [pdf ; 224422 bytů]
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021