Bezpečnost potravin

Výzva EFSA k poskytnutí dat o paprikovém extraktu, kapsanthinu, kapsorubinu (E 160c)

Vydáno: 13. 4. 2011
Autor: MZe

Termín pro poskytnutí dat je do 1. 7. 2011.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil výzvu k poskytnutí dat o genotoxicitě paprikového extraktu, kapsanthinu, kapsorubinu (E160c).

Účelem výzvy je nabídnout zainteresovaným organizacím možnost poskytnutí všech dostupných informací o zdokumentovaných genotoxických účincích paprikového extraktu potřebných pro zajištění efektivního přehodnocení této potravinářské přídatné látky.

Pro EFSA je velmi důležité, aby získal pokud možno všechny dostupné údaje potřebné pro průběžné hodnocení bezpečnosti tohoto potravinářského barviva. Data mohou být již existující (ať již zveřejněná nebo ještě nepublikovaná), a také data nově vytvořená.

EFSA se obrací na všechny zainteresované subjekty (vládní instituce, zájmové organizace, univerzity, výzkumné ústavy, výrobní společnosti aj.), aby předložily požadované údaje pro novou hodnotící studii do 1. července 2011.

Více informací o výzvě můžete najít na webových stránkách Evropského úřadu pro bezpečnost potravin.

http://www.efsa.europa.eu/en/data/call/ans110331.htm
Zdroj: EFSA