Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Výzva k podání návrhů na řešení projektů do kategorie

Aktuality > Aktuality

Výzva k podání návrhů na řešení projektů

Vydáno: 20.1.2014
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Výzva DG Research & Innovation: Assessing the health risks of combined human exposure to multiple food-related toxic substances

Generální ředitelství Evropské komise pro výzkum a inovace (DG Research & Innovation) vyzývá všechny potenciální zájemce o podání návrhů na řešení projektů v rámci výzvy "Assessing the health risks of combined human exposure to multiple food-related toxic substances".

Očekávaný rozsah témat:
The state-of-the-art frameworks already in place at international level should be reviewed in the quest for a harmonised, evidence- and risk-based approach. Proposals should focus on the health risks of combined exposures to multiple chemicals from multiple sources across differing life stages, while weighing the risks from chemical mixtures in diets against the health benefits from the same foods and taking into account also the gender dimension. New strategies should be developed, implemented and supported by the respectively developed software and databases and tested in operational environments – using, for example, ‘omics’ technologies, bioassay systems, mathematical modelling, quantitative structure-activity relationship models and threshold of toxicological concern – so that tiered approaches for testing can be followed and targeted testing protocols developed. Proposals should address responsible research and innovation aspects by developing strategies that will result in a reduction in the use of animals in toxicological research.
The Commission considers that proposals requesting a contribution from the EU in the range of EUR 8 million would allow this specific challenge to be addressed appropriately. Nonetheless, this does not preclude submission and selection of proposals requesting other amounts.

Předpokládané výstupy z projektů:

·         New strategies that help boost innovation in both the public and private sectors and  significantly improve the robustness and efficiency of risk assessment

·         Improvement in public health through a reduction in food-related toxic substances

·         Free access for public authorities to the new software and databases developed beyond the lifetime of the projects

·         A reduction in the use of animals in toxicological research

·         Support to EU, Codex Alimentarius, and WHO health and food safety policies through the development of new risk assessment strategies 

Všechny informace naleznete na webu DG Research & Innovation 

Termín pro podání nabídky: 12. března 2014

Zdroj: Evropská komise: Assessing the health risks of combined human exposure to multiple food-related toxic substances

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021