Bezpečnost potravin

Výzva k poskytnutí dat o koncentracích kofeinu v kosmetice a dalších výrobcích osobní hygieny

Vydáno: 17. 6. 2020
Autor: KM EFSA

Norský VKM žádá o spolupráci veřejné i soukromé subjekty při sběru dat

Norský Vědecký výbor pro potraviny a životní prostředí (The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM)) plánuje provést hodnocení rizik kofeinu, které bude zahrnovat hodnocení expozice kofeinu z různých zdrojů. K tomu jsou potřeba data o koncentracích kofeinu v kosmetice a výrobcích osobní hygieny.

Z tohoto důvodu VKM vyzývá podnikatelské subjekty a další zájemce z řad veřejných i soukromých subjektů (vč. národních autorit, univerzit, výzkumných institucí a společností) v Norsku a ostatních zemích k zaslání informací o koncentracích kofeinu (analytické výsledky) v kosmetice a výrobcích osobní hygieny.

Další informace k této výzvě a celému projektu je možné najít na webu VKM.

Data je možné poskytovat do 31. srpna 2020.

Zdroj: VKM