Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Výzva k poskytnutí vědeckých údajů o patentní modři V (E 131) do kategorie

Sběr dat a veřejné konzultace > Sběr dat a veřejné konzultace
Aktuality > Aktuality

Výzva k poskytnutí vědeckých údajů o patentní modři V (E 131)

Vydáno: 9.6.2011
Tisk článku
Autor: MZe
Výzva EFSA. Nejzazší termín pro zasílání údajů je 1. září 2011.

V souladu s článkem 32 nařízení (EK) č. 1333/2008 a článku 5, 257/2010 vyzývá Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) evropské vědce k zasílání vědeckých údajů o potravinářském barvivu patentní modř V (E 131).
Účelem výzvy k poskytnutí údajů EFSA je dát všem zájemcům a zainteresovaným organizacím, výzkumným ústavům, akademické sféře a průmyslu, možnost poskytnou úřadu všechny dostupné, zdokumentované informace pro zajištění efektivního přehodnocení tohoto aditiva. Nejzazší termín pro zasílání údajů je 1. září 2011.

Potravinářská barviva udělují potravině barvu, kterou by bez jejich použití neměla, nebo obnovují barvu, která byla během technologického procesu poškozena nebo zeslabena. Aby se zajistila bezpečnost určitých typů potravin, používají se při výrobě vysoké teploty, někdy i po dlouhou dobu. Řada barviv se používá ve výrobcích z důvodu uspokojování představ a očekávání spotřebitelů. Pro různé typy potravin jsou potřebné specifické typy barviv, například pro margarin a tavený sýr jsou zapotřebí barviva rozpustná v tuku, zatímco jiné výrobky vyžadují barviva rozpustná ve vodě (nápoje).

K poskytnutí potřebných údajů pro přehodnocení této přídatné látky Panel pro potravinářská aditiva a nutriční zdroje přidávané do potravin EFSA (ANS panel EFSA) v souladu s Vodítky pro předkládání hodnocení potravinářských přídatných látek Vědeckého výboru pro potraviny Evropské komise z roku 2001.

Podrobné informace a výzvu můžete najít na webových stránkách Evropského úřadu pro bezpečnost potravin. 
 
http://www.efsa.europa.eu/en/data/call/110606.htm

Zdroj: EFSA

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018