Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Webinář ke Světovému dni výživy 2021 do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Webinář ke Světovému dni výživy 2021

Vydáno: 7.10.2021
Tisk článku
Autor: MZe, Společnost pro výživu
Webinář se bude konat online dne 19. 10. 2021.

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu Vás zvou na webinář pořádaný k příležitosti Světového dne výživy (World Food Day) a Mezinárodního roku ovoce a zeleniny.

Na webináři budou odborníci diskutovat aktuální témata Organizace pro výživu a zemědělství OSN (FAO) ve světovém i lokálním měřítku a vystoupí s příspěvky na témata potravinové systémy a ovoce a zelenina. Webinář „Ovoce a zelenina jako součást udržitelných potravinových systémů a zdravé výživy“ se koná 19. 10. 2021 od 9:30 do 11:30 online, prostřednictvím aplikace MS Teams.

Na akci vystoupí řada českých expertů, kteří přiblíží podrobnosti evropské strategie „Od farmáře ke spotřebiteli“ v kontextu ekologického zemědělství, roli ovoce a zeleniny ve zdravé výživě, vliv šlechtění rostlin na výživovou hodnotu, vztah farmáře a spotřebitelů a také inovace v pěstování zeleniny, jako jsou například aquaponie a vertikální farmy.

Účast na webináři je zdarma, nezapomeňte se registrovat nejpozději do 17. 10. 2021, počet míst je omezený. Více podrobností naleznete v přiložených dokumentech s pozvánkou na akci a podrobným programem.

Přílohy

 

Program:

9:30 – 9:40
Zahájení
Ing. Jiří Šír, náměstek ministra zemědělství

9:40 – 9:45
Informace z FAO, Summit OSN k potravinovým systémům
Mgr. Jiří Jílek, MBA., stálý představitel při FAO

9:45 – 10:00
Budoucnost ekologického zemědělství – Farm to Fork a další vývoj
Ing. Josef Makovský, Ph.D, Ministerstvo zemědělství

10:05 – 10:20
Význam ovoce a zeleniny ve výživě
prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Společnost pro výživu

10:25 – 10:40
Vliv šlechtění na kvalitu ovoce a zeleniny s využitím aktuálních genetických poznatků
doc. Dr. Ing. Pavel Vejl, Česká zemědělská univerzita v Praze

10:45 – 11:00
KPZ – přímá cesta ke kvalitním potravinám často začíná u ovoce a zeleniny
Ing. Alena Wranová, Asociace místních potravinových iniciativ

11:05 – 11:20
Vertikální aquaponické farmy jako možnost udržitelné produkce zeleniny
Ing. Michal Netolický, Flenexa

11:20 – 11:35
Otázky a odpovědi

11:35
Závěr a poděkování

 

Zdroj: Ministerstvo zemědělství 
          Společnost pro výživu

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021