Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Webová stránka pro pracovníky v cateringu s informacemi o alergiích do kategorie

Archiv článků od roku 2003 do roku 2011 > Archiv článků od roku 2003

Webová stránka pro pracovníky v cateringu s informacemi o alergiích

Vydáno: 30.7.2006
Tisk článku
Nově vytvořená webová stránka přináší informace o možných potravinových alergiích v oblasti cateringu a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku.
Webová stránka pro pracovníky v cateringu s informacemi o alergiích
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 49490 ; Vydáno : 28.7. 2006 ; Zdroj: Agronavigátor; Autor : Ing. Olga Kopáčová
Nově vytvořená webová stránka přináší informace o možných potravinových alergiích v oblasti cateringu a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku.

Na pomoc pracovníkům v cateringu je určena nově vytvořená webová stránka, která přináší informace o možných potravinových alergiích a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku. Nová stránka www.cateringforallergy.org, která byla vytvořena nezávislou britskou charitativní institucí The Anaphylaxis Campaign, poskytuje hodnověrné informace o křížové kontaminaci a příslušných zákonných opatřeních, a umožňuje stažení odpovídajících plakátů a dalších informačních materiálů, které mají upozorňovat zaměstnance kuchyní a přípraven pokrmů na možnost existence a výskytu alergenů v potravinách a varovat před jejich účinky. Výskyt potravinových alergií se v posledních letech stále zvyšuje, přičemž v současné době je v Británii ohroženo asi půl milionu osob. Potravinová anafylaxe může v některých případech vést k srdečním problémům, výjimečně i k úmrtí. Značná část případů potravinové alergie je zapříčiněna konzumací pokrmů připravovaných cateringovými společnostmi. Cateringoví pracovníci musí být soustavně upozorňováni na nutnost předcházení křížové kontaminaci potenciálními potravinovými alergeny a snižování počtu případů alergických reakcí, k čemuž má výrazně napomáhat právě nově otevřená webová stránka. Více informací na adrese

http://www.fdin.co.uk/news/index.php

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021