Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Workshop k problematice esterů 3-MCPD v potravinách do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

Workshop k problematice esterů 3-MCPD v potravinách

Vydáno: 18.2.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Sborník prezentací z workshopu, který se uskutečnil ve dnech 5.–6.2.2009 v Bruselu (Belgie).
Ve dnech 5.–6. února 2009 se konal v Bruselu workshop zaměřený na estery 3-MCPD (chlorpropandiolu) v potravinách. Akci organizoval ILSI Europe ve spolupráci s Evropskou komisí.
 
Na internetových stránkách ILSI Europe jsou k dispozici prezentace, které zazněly na workshopu a dále zprávy ze tří pracovních skupin vytvořených na workshopu.
 
Přehled prezentací:
Uvítání a zahájení workshopu
Posouzení rizika esterů 3-MCPD v potravinách
Hodnocení esterů 3-MCPD – stanovisko EFSA
Regulace: současný stav a výhled do budoucnosti
Molekulární mechanismy tvorby esterů MCPD: fakta a hypotézy
Estery 3-MCPD a mastných kyselin: výskyt v různých typech potravin
Strukturální různorodost esterů MCPD v potravinách: problémy analýzy a předběžné údaje
Biologický/bezpečnostní význam různých esterů MCPD v potravinách
Možné postupy snižování esterů 3-MCPD v rostlinných olejích
Možné postupy snižování esterů 3-MCPD v rostlinných olejích/údaje o snížení
Identifikace oblastí, kde chybí údaje o toxikologii esterů 3-MCPD
 
Závěry pracovních skupin:
PS-1: Analytika a posouzení expozice
PS-2: Technologie a strategie snižování
PS-3: Toxikologie a toxikokinetika
 
Pozn: Všechny prezentace a závěry PS jsou ve formátu pdf.
 
Zdroj: ILSI Europe
 
Heslo “Chlorpropanoly” v A–Z slovníku pro spotřebitele.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021