Workshop se koná 15. října na VŠCHT Praha

Ilustrace: czemp.cz
Dne 15. října 2020 se na VŠCHT Praha, v knihovně Ústavu technologie vody a prostředí, koná již 6. ročník workshopu MEMPROPO 2020, který pořádá Česká membránová platforma, z.s. ve spolupráci s VŠCHT Praha, s finanční a organizační podporou České technologické platformy pro potraviny. Tentokrát bude workshop zaměřen na čištění odpadních vod, což je v souvislosti s nedostatkem vody v krajině důležitý úkol, který vrací jednou použitou vodu opět do technologií.
Podrobnosti na:
http://www.czemp.cz/cs/aktuality/workshop-membranove-procesy-v-potravinarstvi-mempropo-2020
Program je následující:
8:30 - 9:00
|
Registrace účastníků
|
9:00 - 9:05
|
Zahájení workshopu (Ing. Jan Bartoň, CSc., Ing. Marek Šír, Ph.D.)
|
9:05 - 9:45
|
Proč je pro společnosti důležité strategické technologické plánování a vytvoření cestovní mapy (Ing. Jakub Peter, Ph.D., ÚMCH AV ČR v.v.i.)
|
9:45 - 10:05
|
Výroba termostabilního koncentrátu syrovátkových bílkovin (Ing. Jiří Ečer, MemBrain s.r.o.)
|
10:05 - 10:40
|
Využití elektrodialýzy pro snížení obsahu NaCl v odpadní vodě před biologickým odbouráním amoniakálního dusíku (Ing. Jan Havelka, MemBrain s.r.o.)
|
10:40 - 11:00
|
Kávová přestávka
|
11:00 - 11:30
|
Opětovné využití odpadních vod (prof. Ing. Jiří Wanner, DrSc., VŠCHT Praha)
|
11:30 - 12:00
|
Přeměna odpadů ze zemědělství na živinové roztoky pro pěstování mikrořas (Ing. Marek Šír, Ph.D., VŠCHT Praha)
|
12:00 - 12:05
|
Závěr workshopu (Ing. Jan Bartoň, CSc., Ing. Marek Šír, Ph.D.)
|
Kontaktní osoba:
Ing. Jan Bartoň, CSc.
CZEMP z.s.
Mánesova 1580
47002 Česká Lípa
Mobil: 00420725103963
http://www.czemp.cz/
Zdroj: PK ČR