Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Žádost EFSA o údaje: biogenní aminy do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

Žádost EFSA o údaje: biogenní aminy

Vydáno: 16.8.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Do 3.9.2010 lze zasílat informace do EFSA.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vyzývá členské státy: výzkumné instituce, vysoké školy a všechny zainteresované subjekty (např. masný průmysl), aby zasílaly do EFSA údaje o přítomnosti biogenních aminů (histaminu, tyraminu, kadaverinu, putrescinu, tryptaminu, fenyletylaminu, spermicinu a spermidinu) v potravinách a nápojích. Zvláště důležité jsou informace týkající se výroby potravin.
Více informací k zasílání údajů je k dispozici na stránkách Datex: jak zasílat údaje.
Požadované údaje zasílejte na adresu: contaminants@efsa.europa.eu.
 
Zdroj: EFSA
 
Heslo “Biogenní aminy” v A–Z slovníku bezpečnosti potravin.
Biologicky aktivní aminy v sýru Niva
Biogenní aminy v zelenině
Decarboxylate: výzkumný projekt EU
Možnosti ovlivnění tvorby biogenních aminů
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021