Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Závazek amerického mlékárenství ke snížení emisí skleníkových plynů do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv
Živočišná výroba - Archiv > Živočišná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Závazek amerického mlékárenství ke snížení emisí skleníkových plynů

Vydáno: 20.10.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Do roku 2020 dojde v rámci mlékárenského sektoru v USA ke snížení emisí skleníkových plynů o 25 %.
Centrum inovací v mlékárenství, které vzniklo v USA v roce 2008, sdružuje farmáře, výrobní společnosti spolupracující s producenty mléka, vládní i nevládní organizace, finanční instituce, vysoké školy a další subjekty, jejichž společným cílem je podporovat inovace v mlékárenském sektoru tak, aby spotřebitelé dostávali mléčné výrobky s vyšší nutriční hodnotou.

Ve dnech 28.–31. října 2009 se v Chicago (USA) uskuteční světová výstava potravin (Worldwide Food Expo), na které bude Centrum inovací v mlékárenství prezentovat svůj závazek a sice, že do roku 2020 dojde v mlékárenském sektoru v USA ke snížení emisí skleníkových plynů o 25 %.

Centrum inovací v mlékárenství v současné době sponzoruje 12 projektů, které mají napomoci dosáhnout tohoto cíle. Uvedené projekty se zaměřují na:
– produkci plodin (krmiv pro dobytek),
– produkci mléka,
– zpracování mléka,
– balení,
– přepravu,
– prodej.
Projekty budou představeny na výstavě.
 
Zdroj: Worldwide Food Expo

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021