Bezpečnost potravin

Závěrečná zpráva „Studie obsahu nutrientů ve školních pokrmech“

Vydáno: 3. 10. 2017
Autor: SZÚ, CZVP

Centrum zdraví, výživy a potravin Státního zdravotního ústavu zveřejňuje plné znění závěrečné zprávy.

SZÚ nyní zveřejňuje plné znění závěrečné zprávy ze „Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování“, která byla provedena ve školním roce 2015-16 ve spolupráci se 14 KHS v ČR. Na 79 stranách naleznete desítky ilustrativních grafů, tabulek, doporučení pro jednotlivé nutrienty (živiny). Budeme rádi, pokud odborná i jiná veřejnost využije publikované výsledky ve své další práci a bude je řádně citovat. Ještě jednou děkujeme všem školním kuchyním, hygienikům i dalším odborníkům, kteří ke studii přispěli. 
 

Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování:

Skolni_stravovani_16.pdf Skolni_stravovani_16.pdf (1,64 MB, 02.10.2017)

Použití pohotových potravin (instantních směsí, dochucovadel, koncentrátů):

Pohotove_potraviny_16.pdf Pohotove_potraviny_16.pdf (304,65 KB, 02.10.2017)

 

J.Ruprich a kol., Brno, 2.10.2017

Zdroj: SZÚ