Bezpečnost potravin

Zdravotní prospěch potravin

Vydáno: 9. 3. 2011
Autor:

Mezinárodní symposium "Health Benefits of Foods - From Emerging Science to Innovative Products" se uskuteční v Praze ve dnech 5.–7.10.2011.

Jde v pořadí o třetí symposium ze série ILSI Europe symposií zaměřených na funkční potraviny. Předcházejících symposií, která se konala v Paříži (2001) a na Maltě (2007), se zúčastnilo více než 300 expertů, kteří diskutovali o mezinárodním vývoji v oblasti vědy a zdravotních tvrzeních.
Cílem třetího symposia je nejen diskuse o nejnovějším pokroku ve zdůvodňování zdravotního prospěchu potravin, ale také komunikace inovací ve vědě týkající se výživy.
Symposium je určeno potravinářským vědcům a technologům, výživářům, spotřebitelům, vývojářům nových výrobků, legislativcům i všem zástupcům z průmyslu, vysokých škol a vládních institucí, kteří se zabývají zdravím, inovacemi, bezpečností a kvalitou funkčních potravin.

Program symposia
Sborník abstrakt ze symposia v Paříži (2001)
Sborník příspěvků ze symposia na Maltě (2007)

Zdroj: ILSI