Bezpečnost potravin

Změna vyhlášky o aditivech a extrakčních rozpouštědlech

Vydáno: 16. 5. 2011
Autor: Ing. Irena Suková

Vyhláškou 122/2011 Sb. se mění vyhláška 4/2008 Sb. s účinností od 1. června 2011.

Vyhláška 122/2011 Sb., přijatá Ministerstvem zdravotnictví 2. května 2011 a zveřejněná ve Sbírce zákonů (PDF 2 MB)  12. května 2011, mění a doplňuje vyhlášku 4/2008 Sb., kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin, ve znění vyhlášky č. 130/2010 Sb.
Změn je široké spektrum. Doplňují se odkazy na nové předpisy EU a v souladu s nimi se mění požadavky. Většina změn  se týká příloh (přílohy 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10).

Doplňují se např. aditiva přípustná do balených polotovarů z mletého masa, rozmarýnový extrakt E 392 jako antioxidant do olejů a dalších potravin, L-cystein E 920 do sušenek pro kojence a malé děti, a mnoho dalšího.  

Sbírka zákonů, 12. 5. 2011, č. 47

Agronavigátor