Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Změny kapitoly o mase v Rakouském kodexu do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace

Změny kapitoly o mase v Rakouském kodexu

Vydáno: 13.4.2010
Tisk článku
V kapitole B 14 Rakouské knihy potravin byly provedeny především změny týkající se hodnocení masa z hlediska vhodnosti k výživě a upřesnění požadavků na nakládané masné výrobky.

Rakouské Spolkové ministerstvo pro zdraví, rodinu a mládež vydalo v rámci Rakouské potravinové knihy výnos BMG-75210/0009-II/B/7/2009 z 8. 1. 2010, kterým se mění a doplňuje kapitola „B 14- Maso a masné výrobky“.

Dochází především ke změnám v závěrečné části této kapitoly (část F: „Hodnocení“) a v části B5: „Vařené nakládané výrobky“. V části F jsou definovány termíny jako „nevhodné pro lidskou výživu“, „falšované“, „zavádějící údaje“, „se sníženou hodnotou“. V podkapitole B5.1 jsou specifikovány produkty ze šunky a jiných částí vepřového, z hovězího masa a masa dalších přežvýkavců, z drůbežího masa, a také postupy použití nakládacího láku.


Ernährung, 34, 2010, č. 2, s. 84-86

 

Celé znění kapitoly 14: Maso a masné výrobky - Lebensmittelsicherheit-Vebraucheschutz

Rakouské potravinářské zákony a nařízení - Lebensmittelsicherheit-Vebraucheschutz

 

Předcházející informace:

Novely částí Rakouské knihy potravin

Změna kapitoly o mase v Rakouském kodexu

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021