Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Změny v ochucování nealkoholických nápojů do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Změny v ochucování nealkoholických nápojů

Vydáno: 7.10.2008
Tisk článku
Novým trendem v nápojářství je uplatňování květinových aromat.
Stále více spotřebitelů žádá po výrobcích potravin a nápojů nové výrobky obsahující ryze přírodní látky, které mají i vynikající chuť. Současný trend vede k výrobě a rozvoji nových výrobků, kde se stále více uplatňuje obohacování nápojů o jemné aromatické látky, jež pocházejí z květin. Přírodní květinová aromata jsou vhodná k tomuto účelu spolu s domácími i exotickými druhy ovoce. Získávají se nové nestandardní chuťové zážitky.
Několik návrhů, které se zaměřily na uplatnění současných trendů vytváří nápoje se zvláštními aromatickými kombinacemi. Jedná se například o variantu jahod s černým rybízem, levandule s pomerančem, granátového jablka s růží nebo pomeranče a zázvoru s pomerančovým květem, které reagují na současný trend. U inovačních aplikací pro vývoj nových výrobků nejsou použity pouze domácí domácí květy. Zajímavé možnosti nabízejí ostatní květy z různých částí světa. Tak se můžeme setkat s kombinací ibišku s různými druhy červeného ovoce, či s roibosem. Například lotosový květ s karambolou poskytují ideální možnost k aromatizování bílého čaje.
Stále více se posazují nové myšlenky při sloučení aromat květů s různými druhy exotického ovoce, bylinek nebo koření.
 
BRAUWELT, 2008, 148, č. 33, s. 966
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021