Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Zmírnění limitů pro metanol a propan-2-ol v EU do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace

Zmírnění limitů pro metanol a propan-2-ol v EU

Vydáno: 17.9.2010
Tisk článku
Směrnice 2010/59/ES mění směrnici 2009/32/ES týkajících se extrakčních rozpouštědel používaných při výrobě potravin a složek potravin.

Metanol a propan-2-ol mohou být nově v souladu se směrnicí 2010/59/ES  (Úř. Věst., L 225, 27.08.2010, s.10) používány jako extrakční rozpouštědla k výrobě aromatizačních přípravků. Podle směrnice 2009/32/ES platil pro uvedená rozpouštědla příliš přísný limit, který je nevhodný pro získávání aromat. Nový limit připouští pro uvedená rozpouštědla pro výrobu aromatizujících přípravků koncentraci 10 mg/kg a  a limity reziduí 1,5 resp. 1 mg/kg v produktu.
Kromě toho je nově schváleno i použití  dimetyléteru k odstranění tuku z živočišných bílkovinných surovin, přičemž reziduální množství v konečném odtučněném bílkovinném produktu nesmí překročit 9 μg/kg.


EU Food Law, 2010, č. 450, s. 4

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021