Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Značení alergenů u nebalených potravin do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Značení alergenů u nebalených potravin

Vydáno: 8.2.2008
Tisk článku
Příručka a poster Úřadu pro potraviny ve Velké Británii radí poskytovatelům občerstvení – nebalených potravin.
Úřad pro potraviny ve Velké Británii (FSA) vydal nový manuál týkající se managementu alergenů. Uvedená příručka je určena těm podnikatelům, kteří prodávají nebalené potraviny např. v restauracích, kavárnách, úsecích lahůdek, v barech nabízejících sendviče a pekárenské výrobky.
Legislativa ve Velké Británii nevyžaduje, aby se na potravině z kategorie lahůdkářské výroby nebo balené na místě uvádělo, zda obsahuje složky získané z alergenních látek, které se u balených potravin musí uvádět na etiketě.
Příručka a doprovodný plakát jsou ve Velké Británii rozšiřovány prostřednictvím obchodních organizací reprezentujících maloobchod, dodavatele, poskytovatele stravovacích služeb a dále lokálních autorit zajišťujících dohled nad poskytovanými službami. Tyto subjekty radí, které složky způsobují problémy a jak by se mělo reagovat na dotazy spotřebitelů. Informace v příručce a plakát jsou prezentovány jednoduchou srozumitelnou formou.
 
K dispozici jsou následující dokumenty:
* Alergie na potraviny: Co byste měli vědět (stručné informace pro poskytovatele stravovacích služeb - nebalených potravin; pdf, 507 kB, 7 stran)
* Poskytování informací o alergenech u nebalených potravin (příručka; pdf, 648 kB, 59 stran)
* Mysli na alergii (poster; pdf, 996 kB)
 
Zdroj: Allergen Bureau
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021