Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Známky „Whole Grain“ získalo v USA již tisíc výrobků do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Známky „Whole Grain“ získalo v USA již tisíc výrobků

Vydáno: 16.6.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Celozrnných výrobků certifikovaných známkou Whole Grain je již více než tisíc.
Černožlutou známku Whole Grain, symbol vytvořený Radou pro celozrnné potraviny (WGC), který má napomoci spotřebiteli rychle a snadno nalézt celozrnné výrobky, získalo již 1 000 druhů balených potravin. Poslední tři certifikované výrobky Annie Whole Wheat Shells and Cheddar, Thomas Whole Wheat Mini Square Bagelbread a Snyder Multigrain Lightly Salted Tortilla Chips z kategorie chlebů, snacků a hotových pokrmů, dokládají ohromnou rozmanitost výrobků nesoucích označení „Whole Grain Stamp“. Všechny tři výrobky obsahují celou porci (16 g) nebo více celozrnné ingredience a umožňují spotřebiteli dosáhnout doporučované dávky tří a více porcí celého zrna denně. Aby mohl být výrobek označen známkou pro celozrnné výrobky musí obsahovat minimálně polovinu porce (8 g) nebo více celého zrna v jedné porci. Více informací o známkách pro celozrnné výrobky možno získat na adrese
 
Milling&Baking News, 85, 2007, č. 26, s. 52 
 
        
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021