Bezpečnost potravin

ZTS: pomazánkové máslo

Vydáno: 12. 5. 2011
Autor:

Stanoviska k zamítavému postoji Evropské komise pokud jde o uznání pomazánkového másla jako zaručené tradiční speciality.

Česká republika podala žádost o zaregistrování pomazánkového másla jako zaručené tradiční speciality (ZTS), viz databáze DOOR (z nabídky zemí vyberte ČR).
Evropská komise neuznala pomazánkové máslo jako ZTS, což vyvolalo v ČR diskusi nad objektivností Komise. Níže jsou uvedeny vybrané komentáře/stanoviska k tomuto tématu:
Petr Havel (agrární analytik): Nejde jen o pomazánkové máslo(29.4.2011)
Jan Březina (europoslanec): Pomazánkové máslo je komisi dlouhodobě trnem v oku (30.4.2011)
Jiří Havel (europoslanec): Česká lež o pomazánkovém máslu (10.5.2011)
Potravinářská komora ČR: Ve sporu o pomazánkové máslo jde o princip(10.5.2011)