Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Zvýrazňovač sacharózy pro snížení množství cukru do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv
Výživa - Archiv > Výživa - Archiv> Potravinářství - Archiv

Zvýrazňovač sacharózy pro snížení množství cukru

Vydáno: 8.2.2010
Tisk článku
Látce S6973 od firmy Senomyx byl asociací FEMA udělen statut GRAS, což umožňuje její použití do řady potravin a snížení obsahu cukru až o 50 %.

Asociace výrobců aromat FEMA posoudila podle pravidel FDA (podle Federálního zákona o potravinách, léčivech a kosmetice) zvýrazňovač sacharózy S6973 od firmy Senomyx Inc.(San Diego) za látku obecně uznanou za bezpečnou – statut GRAS – při použití do pečiva, cereálií, žvýkaček, ochucovacích směsí a omáček, cukrářských výrobků a cukrovinek, mléčných výrobků včetně zmrazených, ovocných zmrzlin, želé, pudinků, džemů.

Použití zvýrazňovače umožňuje vyvíjet potraviny se sníženým přídavkem cukru až o 50 %, (tzn. snížení energetického obsahu potravin), a přitom nemá negativní vliv na chuť.


Food Bussiness News, 5, 2009, č. 21, s. 60

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021