Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Zvýšený výskyt E. coli u skotu krmeného DG do kategorie

Veterinární záležitosti > Živočišná výroba - Archiv> Veterinární záležitosti> Živočišná výroba - Archiv

Zvýšený výskyt E. coli u skotu krmeného DG

Vydáno: 20.2.2008
Tisk článku
Zvýšený výskyt  E. coli u skotu může být rizikem pro zdraví spotřebitele.
Podle výzkumu provedeného  na univerzitě v Kansasu vykazuje tlusté střevo skotu krmeného obilními výpalky (DG) zvýšený obsah E. coli 0157. Tento typ E. coli, který  se u zdravého skotu vyskytuje, může být zdravotním rizikem pro spotřebitele. U lidi dochází ke kontaminaci  nedostatečně uvařeným masem a surovými mléčnými výrobky.  Profesor z veterinární kliniky z univerzity v Kansasu říká, že výskyt E. coli 0157 byl u skotu krmeného obilními výpalky asi  dvojnásobný ve srovnání se skotem,  který neměl v krmných dávkách tyto vedlejší produkty z výroby etanolu. Podle profesora bude výzkum v příštích několika letech zaměřen na zodpovězení otázky,  proč převažuje E. coli 0157 u skotu krmeného obilními výpalky. Domnívá se, že důvodem mohou být změny v tlustém střevu zvířat a to, že výpalky poskytují živiny pro bakterie.
Feed Management, 59, 2008, č.1, s. 6
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021