Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti bezpečnosti potravin do kategorie

Potravinářské akce > Potravinářské akce
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv
Aktuality > Aktuality
Konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti BP > Akce tuzemské> Akce tuzemské> Akce tuzemské> Konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti BP

Konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti bezpečnosti potravin

Vydáno: 29.5.2013
Tisk článku
Autor: MZe, KM pro spolupráci s EFSA
Příspěvky a prezentace z konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti bezpečnosti potravin, konané dne 29. 5. 2013

V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR se dne 29. 5. 2013 uskutečnila konference „Komunikace a vnímání rizik v oblasti bezpečnosti potravin". Přinášíme Vám příspěvky, které byly prezentovány jednotlivými řečníky:

BLOK A     KOMUNIKACE A VNÍMÁNÍ RIZIK

Jak komunikujeme o riziku?
(pdf 1,3 MB)
Laura Smillie, Senior Communications Adviser, odbor komunikace EFSA

Bezpečnost potravin v Německu - národní „skandály“ a „krize“ z pohledu komunikace o riziku
prof. Andreas Hensel, prezident Spolkového úřadu pro hodnocení rizik (BfR)

Bezpečnost potravin: Důvěra veřejnosti v komunikaci vlády
PhDr. Denisa Kasl Kollmannová, Ph.D., vedoucí katedry marketingové komunikace a PR FSV UK Praha

Řešení jodového deficitu - příklad efektivní komunikace rizika (pdf 1,3 MB)
MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D., hlavní hygienik ČR, náměstek ministra zdravotnictví


BLOK B     ALKOHOL A SPOLEČNOST

Alkohol a lidské chování (pdf 0,2 MB)
Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc., Ing. Jan Veselý, ČTP pro potraviny

Mládež a alkohol: evropské srovnání v rámci projektu AAA-PREVENT (pdf 0,3 MB)
Doc. PhDr. Jiří Buriánek, CSc., vedoucí katedry sociologie FF UK Praha, ČTP pro potraviny

Vliv spotřební daně na bezpečnost výrobku (pdf 4,5 MB)
Ing. Petr Pavlík, Unie výrobců a dovozců lihovin

 
BLOK C     POTRAVINY A RIZIKA

Výskyt antraxu na Slovensku (pdf 2,3 MB)
Ing. Marica Theiszová, Ph.D., Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

GMO - můžeme je jíst?
prof. Ing. Jaroslav Petr, DrSc., VÚŽV, v.v.i.

Dioxiny - riziko pro potraviny a krmiva (pdf 3,4 MB)
Ing. Jiří Zedník, CSc., ČTP pro potraviny

 

Během konference byly také prezentovány některé výsledky průzkumů veřejného mínění, které byly provedeny pro Ministerstvo zemědělství. Celkové výsledky jsou dostupné zde:

Průzkum mínění veřejnosti České republiky na téma kvality potravin (pdf 0,5 MB) (Bezpečnost potravin ve vnímání obyvatel České republiky)


Zdroj:  Koordinační místo pro spolupráci s EFSA

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018