Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Vyhláška o požadavcích na porážení krokodýlů do kategorie

Legislativa ČR - Archiv > Právní předpisy ČR – základní informace> Právní předpisy ČR – základní informace
Aktuality legislativa > Aktuality legislativa
Aktuality > Aktuality

Vyhláška o požadavcích na porážení krokodýlů

Vydáno: 19.2.2013
Tisk článku
Autor: Ing. Irena Suková
Vyhláška 34/2013 Sb. stanovující veterinární požadavky na porážení krokodýlů z farmového chovu a požadavky na další zpracování masa nabývá účinnosti 1. března 2013.

V souladu s obecnými nařízeními EU o bezpečnosti potravin a hygieně potravin živočišného původu a s veterinárním zákonem 166/1999 Sb. byla 6. února přijata vyhláška 34/2013 Sb. o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů.

Předmětem nové vyhlášky je

- způsob přípravy krokodýlů, jejich těl, krokodýlího masa, orgánů a ostatních částí k veterinárnímu vyšetření,

- veterinární a hygienické požadavky na podniky, závody a jiná zařízení, v nichž se zachází s živočišnými produkty pocházejícími z krokodýlů, a technické podmínky jejich konstrukce, uspořádání a vybavení,

- vyšetřování krokodýlů a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů, posuzování a označování těchto produktů na základě jejich veterinárního vyšetření, jakož i veterinární podmínky uvolňování těchto produktů do oběhu.

Parazitologická a mikrobiologická vyšetření se zaměřují na přítomnost

- svalovce (trichinel) a jeho neopouzdřené formy [podle nařízení 2075/2005/ES]

- Spirometra

- Pentastomidis

- Anisakis

- salmonely (0/25 g)

- Aeromonosa hydrophila 0/25 g.

 

Tato vyhláška zároveň mění vyhlášku 418/2012 Sb.( PDF) o usmrcování zvířat.

Vyhláška 34/2013 Sb. nabývá účinnosti 1. března 2013.


Sbírka zákonů ČR, 18. února 2013, č. 16

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018